Beste moordspelen

door Eleonora - groot fan van moordspelen, moordseries en moordboeken

Als spelletjesfanaat ben ik onwijs fan van allerlei verschillende soorten spellen - maar uiteraard voornamelijk de mysterieuze spellen en moordspelen! Er zijn tal van verschillende aanbieders in moordspelen met allerlei verschillende concepten. Mijn ervaringen van de moordspelen die ik heb gespeeld, heb ik gerangschikt op de lijst hieronder - waarbij #1 uiteraard voor mij de topper is. ;)

Ranglijst

Keep you updated!

foto bewijsbord van moordspel thuis van inspective

#1: Inspective Crime Games

Mijn absolute favoriet! Als een ware rechercheur stap je in een moordonderzoek en ervaar je hoe het is om in real life op zoek te gaan naar een seriemoordenaar! Of nou ja, niet helemaal for real natuurlijk. Het is zo uitgebreid en met zo veel details, dat je al snel de werkelijkheid verliest en helemaal opgaat in het verhaal. Alles ziet er zeer realistisch uit, complimenten naar de makers die duidelijk goede research hebben gedaan. Het idee is dat een aantal moorden door een seriemoordenaar zijn gepleegd, en jij het bewijs moet verzamelen tegen de dader zodat hij opgepakt kan worden en jij de cold case sluit. Net als in het echt - zover ik weet - heb je een crime database waar je de profielen allerlei personen op kan zoeken, informatie over voertuigen en nieuwe dossiers, etc. Je kan ook bewakingsbeelden opvragen, verhoren met personen bekijken en je moet contact leggen met de betrokken bedrijven om nieuw bewijs te verzamelen. Ik ben nog geen concept in moordspelen tegengekomen die het op deze - zeer realistische en gedetailleerde manier - aanpakt. En het einde - wat ik daarover kan zeggen zonder spoilers weg te geven ;) - was een complete verrassing en erg spannend.

foto spel weerwolven

#2: De Weerwolven van Wakkerdam

Iedere ronde is het weer de spannende vraag: "Welke burgers zijn deze nacht vermoord door de weerwolven?". Natuurlijk hoop je dat je het zelf niet bent, zodat je het mysterieuze spelletje nog lang mee kan spelen en niet hoeft toe te kijken. Wat dit spel in mijn ogen zo interessant maakt, naast het hele mysterie waar je je iedere keer in waant, is dat het spel veel diverse rollen bevat en er dus veel verschillende elementen zijn waar je rekening mee dient te houden. Je kan het spel uitgebreid spelen met een grote groep, maar ook door enkele rollen weg te laten, het spel spelen met een kleinere groep. Iedere ronde sta jij voor het dilemma welke spelers er liegen, bedriegen en anderen manipuleren. My old time (almost) favorite!

foto spel whitechapel

#3: Brieven uit Whitechapel

Een van werelds bekendste seriemoordenaars, Jack the Ripper, zit tegenover jou aan tafel - mits je hem ten minste niet zelf bent. Je gaat terug in de tijd naar 1888, door de straten van Londen op een spannende zoektocht naar de wereldberoemde seriemoordenaar. Jack the Ripper vermoordt, net als in 1888, opnieuw personen en de klopjacht is weer begonnen! Jack the Ripper moet na iedere moord zijn geheime schuilplaats bereiken, waarbij de detectives natuurlijk proberen hem nog te vangen voor hij zijn schuilplaats induikt! Let wel goed op, want het is mogelijk dat je misleidt wordt door Jack the Ripper met valse doelwitten, en geloof me, dat wil je niet. ;) Ieder spel is wederom erg spannend, daarom één van mijn favorieten.

En verder...

  • #4: Cluedo

  • #5: Chronicles of Crime

  • #6: Baantjer - De Cock en het moordspel

  • #7: Roll the Dice

  • #8: Moordweekend Agatha Events

  • #9: Marieta's Moordspel

  • #10 Maffia moordspel TB Events

  • #11 Moorddiner Fundustry